ONTspannen aanwezig zijn

Bewust omgaan met spanning en leren te ontspannen

Hoe ga jij om met de hectiek van alle dag? Wat gebeurt er feitelijk, in het lichaam, wanneer jij spanning ervaart? En, hoe ga jij om met deze spanning? Een beetje stress kan het lichaam prima aan, maar als rustmomenten ontbreken of onvoldoende zijn, wordt ONTspannen steeds moeilijker. We gaan allereerst op zoek naar hoe jij de spanning in jezelf kunt herkennen om vervolgens bewust te ONTspannen. Daarmee krijg je een sleutel in handen om je fysieke en psychische balans positief te beïnvloeden en jezelf o.a. nieuwe energie te geven.

De cursus omvat 5 bijeenkomsten. Elke bijeenkomst bestaat uit een korte theoretische uitleg vanuit de basisprincipes van de Boeddhistische psychologie, waarna we praktisch aan de slag gaan met jouw persoonlijke vraag. Yogaoefeningen, meditatie en mindfulness maken onderdeel uit van het programma en zijn de basis van het onderzoeken van patronen die stress veroorzaken en die je heel praktisch kunnen leren om te ONTspannen en jezelf vrijer en gelukkiger te voelen. Deze cursus kan ook ingezet worden in combinatie met een loopbaanonderzoek.

We onderzoeken: Hoe, waar en wanneer ervaar ik spanning? Herken ik deze spanning in mijn lichaam? Hoe ga ik om met deze spanning? Hoe kan ik meer ontspannen in mijn lijf, in mijn adem en in mijn hoofd? (denken)

We streven ernaar dat je vaker kunt voorkomen dat je in de stress schiet, in je werk en je dagelijks leven. En je krijgt handvatten krijgt om lichter en luchtiger in het leven te staan.

Startdatum In overleg
 Duur 5 lessen
Data
Tijd 19.30 – 21.30 uur
Prijs naar netto maandinkomen;
minder dan € 1000,-:               € 165,-
tussen € 1000,- en € 2000,-:  € 195,-
boven € 2000,-:                          € 230,–
Trainer/Info Hilde Habicht, 06 24512992
Aanmelden per mail: hilde@hphabicht.nl
Betalen NL62 INGB 0005 5751 43 t.n.v. H. Habicht ov.v. cursus ontspannen aanwezig maart 2022